Internetlån trots betalningsanmärkning

Om du har lyckats dra på dig en betalningsanmärkning är du i gott sällskap. Ungefär 500 000 svenskar har betalningsanmärkningar och i vissa kommuner har 15 – 17 % av invånarna en eller flera betalningsanmärkningar (enligt uppgifter från Svenska Dagbladet). Så även om det inte är kul att ha en anmärkning behöver du absolut inte skämmas för det.

Om du har en eller flera betalningsanmärkningar är det emellertid inte helt kört om du vill ta ett lån. Det finns nämligen flera långivare som beviljar internetlån trots betalningsanmärkningar, såna långivare hittar du till exempel på internetlåna.com, men för att få låna måste du ha en stabil ekonomi. Långivaren tittar på din nuvarande inkomst, dina skulder och dina utgifter innan de beslutar om du ska få ta ett internetlån trots betalningsanmärkning eller inte, men de bryr sig inte speciellt mycket om ditt förflutna. Det finns emellertid några andra krav som ställs på dig som har betalningsanmärkningar.

Krav

Antal betalningsanmärkningar. Om du ska få ta ett internetlån trots betalningsanmärkning får du inte ha hur många anmärkningar som helst. Den övre gränsen brukar ligga på högst 6 anmärkningar.

Betalningsmärkningarnas ålder. Det är sällan man får ta ett internetlån om man har alldeles för färska betalningsanmärkningar. De flesta långivare brukar inte godkänna att man har dragit på sig en anmärkning under det senaste halvåret.

Skulder hos kronofogden. Det är ytterst sällan (om ens någonsin) som man får ta ett internetlån om man fortfarande har skulder hos kronofogden. Om du har en minimal skuld hos kronofogden kan du emellertid alltid prova att ansöka ändå, det kostar ingenting.