Internetlån utan UC

Ett internetlån utan UC innebär för dig som kund att det inte sker någon kreditupplysning hos UC, vilket står för Upplysningscentralen. UC är Sveriges ledande kreditupplysningsföretag och de flesta kreditupplysningar sker där. För dig som kund ser det inte bra ut om man gör en upplysning och det visar sig att det finns flera ansökning från olika låneföretag. Som långivare vill man veta att du som låntagare kan betala tillbaka lånet. Många ansökningar tolkas därför som att ekonomi inte är god. När man söker om ett lån är det lag på att bolaget gör någon slags kreditupplysning på personen som söker.

Kan du få lån utan UC?

Det är fullt möjligt att få lån utan UC för dig. Urvalet bland låneföretag som ger ut lån utan kreditupplysningen är mindre men de finns. Även om du hittar företag som lånar ut utan att göra en undersökning är det ingen säkerhet att du får lånet godkänt. Har du som person betalningsanmärkningar eller dåligt ställt med din ekonomi är det större chans att du får ett lån hos ett företag som erbjuder sina tjänster utan kreditupplysning.

Internetlån utan UC förekommer vanligen hos människor som vill låna pengar till resor och prylar men inte vill skaffa sig några kreditupplysningar hos Upplysningscentralen.