Lån som kan förlängas

På internetlåna.com hittar du ett antal lån som kan förlängas, alltså internetlån som du kan skjuta fram förfallodatumet på. Det här är såklart bra om du av någon anledning skulle få svårt att betala tillbaka på ditt lån, då slipper du riskera att skulden hamnar hos inkasso och i värsta fall hos kronofogden. Däremot bör du inte ta internetlån om du inte är helt säker på att du kan betala tillbaka på det och helst även i tid eftersom en förlängning av lån innebär att du får betala mer i ränta.

Så förlänger du ditt lån

  1. Om du märker att du inte kommer kunna betala tillbaka på ditt internetlån i tid ska du kontakta kreditbolaget några dagar innan förfallodatumet för om du inte gör det finns det risk att för att de nekar dig en förlängning.
  2. När du har förlängt ditt lån får du en ny faktura med ett nytt förfallodatum och ett nytt slutbelopp där ränta för förlängningen ingår.
  3. Om du ytterligare en gång får problem att betala tillbaka på lånet i tid kan du hos vissa långivare förlänga lånet igen. Och sedan igen och igen och igen… Men gör inte det! För då blir lånet grymt dyrt och i slutänden kommer du ha betalt betydligt mer i ränta än vad du har lånat.

Tänk bara på att om du förlänger ett gratis lån så blir det inte längre gratis. Normalt får du i sådana fall även betala ränta för den period som normalt skulle ha varit gratis.