Låna utan fast inkomst

Om du inte behöver låna tiotusentals kronor är det faktiskt fullt möjligt att låna utan att ha en fast inkomst. Långivare av små internetlån, det vill säga smslån, har inte lika höga krav som privatlångivarna har, dels för att smslånet är så litet och dels för att återbetalningstiden är så kort. En smslångivare riskerar ju inte att förlora hundratusentals kronor om låntagaren inte betalar tillbaka på lånet och den korta återbetalningstiden gör att de kan godkänna korta, tillfälliga anställningar.

Låna som vikarie, timanställd eller projektanställd

Om du bara arbetar på timme eller har ett kort vikariat eller en projektanställning som tar slut om några månader är det i stort sett omöjligt att få ta ett privatlån, men så är det inte när det handlar om sms lån. Om din snittinkomst som timanställd ser hyfsad ut eller om du har ett vikariat som sträcker sig över hela låneperioden är det knappast några problem att få ett litet internetlån. Det är bara att göra din ansökan så får du ett svar, det brukar inte kosta något.

Låna med A-kassa eller pension

Det finns massor av långivare som beviljar små internetlån till folk som lever på A-kassa eller pension. De enda kraven långivarna brukar ha är att din betalningsförmåga är god nog och att din ersättningsperiod sträcker sig över hela avbetalningstiden om du försörjer dig på A-kassa. Om de inte anser att din betalningsförmåga är god nog kanske du kan få låna en lite mindre summa än vad du tänkte dig från början.

En litet råd från oss på internetlåna.com bara: Låna aldrig pengar om du inte är helt säker på att du kan betala tillbaka på ditt lån i tid och om du saknar en fast anställning bör du tänka dig extra noga för. Sätt dig därför ner och kalkylera på dina inkomster och dina utgifter innan du bestämmer dig.