Så tar du ett internetlån

Det är betydligt smidigare och enklare att ta ett internetlån än att ansöka om ett lån på banken, men trots det tänker vi på internetlåna.com visa dig hur det går till, vilket kan vara bra för dig som aldrig tagit lån på nätet tidigare.

Hitta ett lämpligt internetlån

Först och främst måste du hitta ett internetlån som uppfyller dina önskemål när det gäller lånebelopp, återbetalningstid, utbetalningstid och lånekostnad. Om du bara behöver låna 6000 kr eller mindre och kan betala tillbaka internetlånet inom 30 – 60 dagar bör du såklart ta ett gratis internetlån om det uppfyller dina övriga krav.

Ansök

När du har hittat ett internetlån som uppfyller dina önskemål gör du enkelt din ansökan på bankens eller finansinstitutets hemsida. Där väljer önskat lånebelopp och återbetalningstid och fyller sedan i ditt namn, ditt personnummer, din e-postadress och det bankkontonummer du vill att pengarna ska hamna på. Ibland behöver du inte uppge ditt bankkontonummer innan din ansökan har blivit beviljad.

Utbetalning

Normalt får du svar på din ansökan direkt på skärmen och om den är beviljad får du pengarna redan samma dag eller nästa bankdag om du gör din ansökan på kvällen eller helgen. Du kan även få ditt internetlån direkt (även på helger och kvällar) om du har ett bankkonto på samma bank som långivaren.

Återbetalning

Det är vanligast att man betalar tillbaka lånet som en enda klumpsumma om lånet inte är stort och har en lång återbetalningstid. Du får antingen en pappersfaktura eller en e-faktura som du betalar precis som du brukar göra när du betalar räkningar.