Skaffa e-leg

Alltfler långivare erbjuder signering av låneavtalet med e-leg och BankID, även smslångivarna. Det är såklart bra eftersom det är ett mycket snabbt och smidigt sätt att signera sitt låneavtal som gör att lånet betalas ut snabbare. Om du har fått ett vanligt banklån beviljat slipper du då vänta i en eller två dagar tills du har fått ditt låneavtal och sedan i ytterligare 1 – 2 dagar tills långivaren har fått tillbaka det. Du tjänar alltså 2 – 4 dagar på att signera ditt låneavtal med e-leg, vilket vi på internetlåna.com tycker är utmärkt.

När det gäller små internetlån, alltså smslån, finns det förvisso andra lösningar som gör att du kan signera ditt låneavtal på en gång utan e-leg, långivaren kan till exempel kontakta dig på ditt registrerade telefonnummer men om det inte är registrerat på din hemadress går det inte. Därför är det bra om du skaffar ett BankID eller något annat e-leg.

Så skaffar du e-leg

  • Mobilt BankID. Att ha ett BankID eller e-leg i mobilen är den absolut bästa lösningen eftersom du då kan använda det var som helst, både i själva mobilen och på vilken dator som helst. Om du vill ha den mobila varianten laddar du bara ner en app i Appstore eller Google Play Store och loggar sedan in på din internetbank på datorn. Där aktiverar du appen så att den går att använda.
  • E-leg i datorn. Om du vill ha en e-legitimation installerad i din dator fixar du det direkt på din internetbank. Via banken laddar du ner en liten fil som du kan spara på hårddisken eller på ett minneskort om du vill kunna ta det med dig.